KOMPAKTNI sistemi za gašenje požara u kuhinjama
U kuhinjama ugostiteljskih objekata koriste se velike količine vruće masti i ulja za pripremu hrane koje predstavljaju visoki rizik od požara. Većina požara u kuhinjama započinje u dubokim fritezama, tavama i roštilj pločama s neispravnom zaštitom od pregrijavanja. Zapaljenje masnoća događa se na temperaturama od 350°C, a što je moguće u blizini kuhinjske opreme za pečenje i prženje. Jedna od velikih prijetnji također je i tendencija brzog širenja navedenih požara. Sistem za zaštitu kuhinja preko termičkog elementa detektira porast temperature, te nakon kratke vremenske zadrške počinje gašenje po principu gušenje i hlađenja.
Predviđena je i mogućnost ručnog aktiviranja samog gašenja kao i signalizacija prema lokalnom sistemu za dojavu požara. Nudimo certifikovana rješenja našeg partnera AIRFIRE WORLDWIDE, S.L – sistem AIRFIRE CHEF (Grande, Medio i Piccolo). Kontaktirajte nas za ponudu.