NAPREDNI SISTEMI ZAŠTITE

NAPREDNI SISTEMI ZAŠTITE

U kompaniji Protecta BH smo ponosni što smo postali ovlašteni distributer i instalater specijalnih sistema detekcije požara švicarske kompanije Securiton. Ovo partnerstvo nam je omogućilo da našim klijentima obezbjedimo pristup vrhunskoj tehnologiji i rješenjima u području detekcije požara u posebno izazovnim okruženjima u kojima klasični sistemi vatrodojave ne mogu odgovoriti zadatku na pravi način.

Aspiracijski sistemi detekcije požara iz Securitona su sigurno među najpreciznijim i najpouzdanijim sistemima u svijetu za otkrivanje požara u ranoj fazi nastanka. Securiton u svom portfoliu nudi širok spektar aspiracijskih detektora koji mogu brzinom svjetlosti otkriti požare bilo da se radi o malim ili ekstremno velikim područjima i to u najtežim uvjetima okoline. Sa sigurnošću tvrdimo da će Securiton aspiracijski detektor odgovoriti postavljenom zadatku bilo da se radi o industrijskom postrojenju, biblioteci ili server sobi.

Ukoliko ipak tražite rješenje za detekciju požara u ultra ekstremnim uvjetima okoline (stovarišta otpada – procesiranje i recikliranje, tuneli, destilerije, hemijska industrija, rafinerije, lakirnice itd…) pravo rješenje za Vas je SecuriHeat ADW 535 koji će uz pomoć Dynamic Heat Watch tehnologije, inteligentno i bez lažnih alarma, motriti stanje i čuvati Vašu imovinu te pravovremeno reagovati u slučaju požarnog incidenta.

Pomno motrenje eventualnog nastanka požara u industriji je od velikog značaja; kada nam je potrebno rješenje da nadziremo pokretnu transportnu traku u nekoj fabrici, ključnu infrastrukturu kojom se sa lokacije na lokaciju transportuje gas, električna energija ili voda, mega-parkinge ili pak fotonaponske elektrane pravo rješenje je Securiton d-LIST (termosenzitivni kabl) zbog toga što kao sistem vrši izuzetno precizan monitoring temperature svakog pojedninačnog senzora na manjim ili velikim distancama i u stvarnom vremenu u milisekundama poredi trenutne vrijednosti sa predefinisanim alarmnim pragovima (koji se mogu definisati u čak 254 različite alarmne sekcije).

Korištenje infracrvene svjetlosne zrake za otkrivanje požara u izuzetno teškim uvjetima okoline je zadatak još jednog specijalnog detektora iz Securiton porodice uređaja za specijalnu detekciju požara – SecuriBeam ILIA. SecuriBeam ILIA se sastoji od tri elementa: prijemnika, predajnika i centralne jedinice; za razliku od klasičnih beam detektora ILIA ne primjećuje samo alteracije nastale povećanjem dima u prostoru nego dodatno i tipične modulacije frekvencije uzrokovane povećanjem temperature ili nastankom plamena – tako da je ovo jedini pravi izbor ukoliko želite trostruko veću i beskompromisnu sigurnost u Vašem objektu.

Posjetite YouTube kanal našeg partnera

Ukoliko imate projekat u kojem se traži beskompromisna sigurnost / zaštita od požara i gdje su naši sistemi potrebni da se odgovori na izazovan zadatak molim Vas da nas kontaktirate. https://www.youtube.com/@SecuritonAG

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com